Σεμινάριο με τον Άρχοντα Διδάσκαλο του Αποστόλου της Μ.τ.Χ.Ε. Δημ. Νεραντζή.

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα το σεμινάριο με τον Άρχοντα διδάσκαλο του Αποστόλου της Μ.τ.Χ.Ε. Δημήτριο Νεραντζή, στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου άνω πόλεως Ρόδου. Καλωσορίζοντας τον Άρχοντα Δημήτρη Νεραντζή, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέργος Παρασκευάς εξέφρασε την χαρά και την τιμή όλων για την παρουσία στο νησί μας ενός εκ των κορυφαίων μουσικοδιδασκάλων της πατρώας βυζαντινής μας μουσικής.

Στη συνέχει ο εκλεκτός συνάδελφος και μαθητής του Άρχοντος Διδασκάλου Γιώργος Χουρδάκης ανεφέρθη εν συντομία στο βιογραφικό του κ. Δημ. Νεραντζή αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της Ιεροψαλτικής του διαδρομής.

Ακολούθησε εμπεριστατωμένη και άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου του Άρχοντος Διδασκάλου «ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑΤΑΡΙΟ ΙΩΑΝΝΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ – ΜΕΛΩΔΟΥΜΕΝΟΝ» από τον Άρχοντα Υμνωδό της Μ.τ.Χ.Ε. Εμμανουήλ Θεουλάκη.

Οι σχετικές αναλύσεις και επεξηγήσεις γύρω από την εργασία του συγγραφέως άφησαν άναυδους τους παρισταμένους και αυτό φάνηκε στη συνέχεια από τις ερωτήσεις και λεπτομέρειες που ακολούθησαν κατά τη συζήτηση του Άρχοντος και των παρισταμένων.

Την παρουσίαση έκλεισε ο πρόσεδρος του συλλόγου ευχαριστώντας και συγχαίροντας τόσο τον Άρχοντα κ. Νεραντζή για το κοπιώδες και άριστο συγγραφικό του έργο προσφέροντας του ένα Ροδίτικο ενθύμιο όσο και τον Άρχοντα Υμνωδό Μανώλη Θεουλάκη για την παρουσίαση του βιβλίου, ευχόμενος να ξανασυναντηθούμε σύντομα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε και στον π. Κάλλιστο εφημέριου Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Άνω για την παραχώρηση της αίθουσας και την φιλοξενία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας, δεν δημοσιεύεται. Τα προαπαιτούμενα πεδία δηλώνονται με *

  • Όνομα
  • Email
  • Ιστοσελίδα
  • Σχόλιο
  •  
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής HTML tags and attributes:

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  •  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Νέα