Επετειακή εκδήλωση 65 χρόνων Ενώσεως Ιεροψαλτών Ρόδου και Περιχώρων (1948-2013).

Μια υπέροχη και ζεστή εκδήλωση των Ιεροψαλτών του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων στο Ροδίνι. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση Ιεροψαλτών Ρόδου και Περιχώρων για να εορτάσει τα 65 χρόνια προσφοράς και δράσης από της ιδρύσεως της και να αποδώσει τιμητικές διακρίσεις σε Ιεροψάλτες του νησιού, που έχουν τυπικά αποσυρθεί λόγω ηλικίας, από τα αναλόγια των εκκλησιών. Και λέμε τυπικά διότι ένας Ιεροψάλτης δεν αποχωρίζετε πραγματικά το αναλόγιο, απλά τυπικά παύει να έχει την ευθύνη και την έγνοια της υποχρέωσης, αλλά σίγουρα πάντα βρίσκετε εκεί, ώστε να υμνεί το Θεό πλέον τις ώρες και τις στιγμές που επιθυμεί να ψάλλει.

Στην ταπεινή τελετή παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, και αρκετοί κληρικοί ενώ τίμησαν με την παρουσία τους και πολιτικά πρόσωπα του νησιού μας, και συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηδιάκος, η κ. Μουτάφη, ο κ. Καραμάριος, ο κ. Γιαννακάκης, κ.Καμπουρόπουλος και πλήθος κόσμου. Ιδιαίτερη και ιστορικά εξαιρετική ήταν η αναδρομή στο παρελθόν της ιστορίας του Συλλόγου, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής αλλά και της ψαλτικής στην Ρόδο, που έκανε ο επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Ιεροψαλτών, κ. Εμμανουήλ Θεουλάκης. Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Συλλόγου με διαφόρους ύμνους με χοράρχη τον κ. Θεουλάκη ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν εδέσματα από κρύο μπουφέ.

Την εκδήλωση προλόγισε και παρουσίασε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Πόκιας, ενώ ο Άγιος Ρόδου Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος έκλεισε την εκδήλωση με τα εύστοχα όπως πάντα σχόλιά του εφοδιάζοντας τους παρευρισκομένους με αγάπη Χριστού και πνευματική ανάταση. Τελειώνοντας συνεχάρη τους διοργανωτές και όλα τα μέλη του Σωματείου για την μεγάλη αυτή προσφορά των Ιεροψαλτών.

Από το γραφείο Τύπου της Ενώσεως Ιεροψαλτών Ρόδου και περιχώρων, Αργύρης Μαντικός.

Comments

 

Να είσθε πάντα καλά και να εορτάσετε πολλές ακόμη επετείους. Ο Θεός να είναι μαζί σας και να τον υμνείτε εις πάντας τους αιώνας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας, δεν δημοσιεύεται. Τα προαπαιτούμενα πεδία δηλώνονται με *

  • Όνομα
  • Email
  • Ιστοσελίδα
  • Σχόλιο
  •  
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής HTML tags and attributes:

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  •  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Νέα