Εκδήλωση για την λήξη των μαθημάτων στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Εκδήλωση για την λήξη των μαθημάτων στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση λήξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, της Ενώσεως Ιεροψαλτών Ρόδου και Περιχώρων υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου για την σχολική χρονιά 2013-2014, στον προαύλιο χώρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου.

Μια χαρούμενη αλλά και συγκινητική συνάμα εκδήλωση, με την συμμετοχή των μαθητών τόσο του κεντρικού τμήματος της πόλεως όσο και των παραρτημάτων των χωριών, Κοσκινού, Κρεμαστής, Μαριτσών, Απολλώνων, Αρχαγγέλου και Γενναδίου, με ύμνους, παραδοσιακά τραγούδια αλλά και απονομή των βεβαιώσεων για την σχολική χρονιά 2013-2014. Την παράσταση έκλεψαν για άλλη μια φορά τα παιδιά, αποδίδοντας ύμνους με ιδιαίτερη χαρά για αυτό που τους αρέσει και τους αναπαύει περισσότερο από κάθε άλλο, την Βυζαντινή Μουσική. Επίσης έψαλλαν όλοι οι μαθητές μαζί διάφορους ύμνους αλλά και τραγούδια με την συνοδεία των μουσικών της Σχολής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος, π.Ιωάννης Χαλκιάς εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη μας, Ιερείς, Ιεροψάλτες, καθηγητές, μαθητές , γονείς και συγγενείς αλλά και φίλοι της Σχολής.

Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ιεροψαλτών Ρόδου και Περιχώρων, κ.Στέργος Παρασκευάς εξήρε το έργο των καθηγητών μέσα από τον λόγο του και ζήτησε για ακόμη μία φορά την βοήθεια και συμπαράσταση όλων στο δύσκολο αυτό έργο, της διάδοσης της Βυζαντινής Μουσικής σ’αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε καθημερινά. Επίσης έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δραστηριοτήτων της Σχολής, τονίζοντας ότι είναι παρήγορο ότι οι νέοι μας σήμερα ακολουθούν την Ιερά μας παράδοση, πιστοί στην Ορθοδοξία . Χαρακτηριστικά ανέφερε ‘‘Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η κοινωνία μας, τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από την κρίση αρχών και αξιών, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής αποτελεί πραγματικά μια πνευματική όαση και διαδραματίζει μεγάλο ρόλο στην καλλιέργεια του ψυχικού κόσμου των παιδιών.’’

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τη χρονιά που πέρασε, η Σχολή είχε μια αύξηση μαθητών κάθε ηλικίας και φύλλου, φτάνοντας την δύναμη στα 120 άτομα. Αναλυτικά στο πρώτο έτος είχαμε 25 μαθητές, στο δεύτερο 85, στο τρίτο 6 και στο τέταρτο έτος 4. Είναι ένα έργο μεγάλο και δύσκολο το οποίο θέλει υπομονή, επιμονή, αγάπη και συνέπεια.

Τέλος συνεχάρησαν όλους τους μαθητές και τους παρέδωσαν τις βεβαιώσεις σπουδών. Ακολούθησαν κεράσματα στον προαύλιο χώρο της Σχολής, αλλά και οι καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά ξεκινούν πρώτη Αυγούστου, ενώ ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου με την έναρξη των μαθημάτων.

Καλό καλοκαίρι.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας, δεν δημοσιεύεται. Τα προαπαιτούμενα πεδία δηλώνονται με *

  • Όνομα
  • Email
  • Ιστοσελίδα
  • Σχόλιο
  •  
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής HTML tags and attributes:

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  •  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Νέα