Εκδήλωση για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Μελετίου του εν Υψενή.

Osios_Meletios_en_Ipseni

  Ἀπολυτίκιον. Ἦχος α΄. Τῆς ἐρήμου πολίτης.

Τὸν φωστῆρα τῆς Λάρδου, Ῥοδονήσου τὸ καύχημα, καὶ τῆς Ὑψενῆς τοῦ σεμνείου, θεοφόρον δομήτορα, Μελέτιον τιμήσωμεν πιστοί, ὡς σκεῦος οὐρανίων ἀρετῶν· πρυτανεύει γὰρ θαυμάτων τὰς δωρεάς, τοῖς πόθῳ ἀναβοῶσι· Δόξα τῷ σέ δοξάσαντι Χριστῷ, δόξα τῷ σὲ θαυμαστώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ, πᾶσιν ἰάματα.
 
Στις 10 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ο τριήμερος εορτασμός της Αγιοκατατάξεως του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ημών Μελετίου του εν Υψενή της Ρόδου. Την Δευτέρα το απόγευμα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον διδάκτορα θεολογίας και καθηγητή στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης κ. Ιωάννη Λίλη, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στη ζωή και στα θαύματα του Οσίου Μελετίου. Αρχικό χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Υψενής Αδελφή Μαριάμ, ενώ η χορωδία του Συλλόγου μας υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ναού κ. Εμμανουήλ Θεουλάκη, απέδωσε ύμνους από την ακολουθία του Οσίου, την οποία συνέγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος. Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Πόκιας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος.  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους Γέροντας Τύχων, οι οποίοι θα συμμετέχουν και στον αυριανό πανηγυρικό Εσπερινό και στην μεθαυριανή πανηγυρική πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Υψενής. Επίσης με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γιαννακάκης, εκπρόσωπος του Στρατηγού, πολλοί Ιερείς, μοναχές και πλήθος κόσμου από την πόλη και τα γύρω χωριά.

Ευχόμαστε η απόφαση αυτή του Οικομενικού Πατριαρχείου, της αγιοκατατάξεως του Οσίου Μελετίου του εν Υψενή στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου εκκλησίας μας που ελήφθη την 27η Νοεμβρίου 2013, να στείλει σε όλους μας, αισιόδοξα μηνύματα ελπίδας και αγάπης προς τον Θεό και τους Αγίους.

Ο Βίος του Οσίου Μελετίου του εν Λάρδω, από το blog της Ιεράς Μονής Παναγίας Υψενής.

Ευχαριστούμε θερμά το rodosreport.gr για την παραχώρηση του άρθρου και των φωτογραφιών.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Ekdilosi_agiokatataxeos_Osiou_Meletiou_Euaggelismos Ekdilosi_agiokatataxeos_Osiou_Meletiou_Euaggelismos_1 Ekdilosi_agiokatataxeos_Osiou_Meletiou_Euaggelismos_2 Ekdilosi_agiokatataxeos_Osiou_Meletiou_Euaggelismos_3 Ekdilosi_agiokatataxeos_Osiou_Meletiou_Euaggelismos_4 Ekdilosi_agiokatataxeos_Osiou_Meletiou_Euaggelismos_5 Ekdilosi_agiokatataxeos_Osiou_Meletiou_Euaggelismos_6 Ekdilosi_agiokatataxeos_Osiou_Meletiou_Euaggelismos_7 Ekdilosi_agiokatataxeos_Osiou_Meletiou_Euaggelismos_8 Ekdilosi_agiokatataxeos_Osiou_Meletiou_Euaggelismos_9

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας, δεν δημοσιεύεται. Τα προαπαιτούμενα πεδία δηλώνονται με *

  • Όνομα
  • Email
  • Ιστοσελίδα
  • Σχόλιο
  •  
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής HTML tags and attributes:

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  •  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Νέα