Διάλεξη Άρχοντος Μαΐστωρος της Μ.τ.Χ.Ε. Γεωργίου Χατζηθεοδώρου

Πραγματοποιήθηκε φέτος το 9ο θερινό σεμινάριο που επιμελείται ο Μανώλης Καρπάθιος, σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, το ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς, την ΟΠΣ Ρόδου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Απολλώνων Ρόδου “Νέοι Ορίζοντες”, στο χωριό Απόλλωνα της Ρόδου από 3 έως 8 Ιουλίου 2017.

Στο σεμινάριο δίδαξαν κορυφαίοι καλλιτέχνες της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Βυζαντινή μουσική ο Άρχων Μαΐστωρ της Μ.τ.Χ.Ε. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, πολίτικη λύρα η Χρυσάνθη Γκίκα, πολίτικο λαούτο ο Σπύρος Παπανικόλας, παραδοσιακό τραγούδι η Μαρίνα Μανωλάκου και κανονάκι (Πυθαγόρειο κανόνα) και θεωρία παραδοσιακής ο Μανώλης Καρπάθιος.

Με την ευκαιρία του σεμιναρίου, διοργανώθηκε μία διάλεξη του Άρχοντος Μαΐστωρος της Μ.τ.Χ.Ε. Γεωργίου Χατζηθεοδώρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Ρόδου ΄΄Ευάγγελος Μουτάφης΄΄, στο πνευματικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου Άνω πόλεως Ρόδου για τους Ιεροψάλτες με θέμα ” Πράξη και έκφραση της ψαλμωδίας” και ”Η μεταρρύμιση της γραφής της Βυζαντινής Μουσικής του 1814”. Ο διακεκριμένος ομιλητής ανέπτυξε τα παραπάνω θέματα με τον παραστατικό και συμπυκνωμένο λόγο του, ξετυλίγοντας τη ροή των σκέψεων του φιλτραρισμένες μέσα από τον πλούτο των επιστημονικών γνώσεων του, δίνοντας λύσεις σε θέματα χρόνιας αντιπαράθεσης της επιστημονικής κοινότητας.

Άλλο ένα σεμινάριο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου ”Ευάγγελος Μουταφής” που σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο Απολλώνων, τον Μανώλη Καρπάθιου που επιμελείται το 9ο  σεμινάριο παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής, αλλά και τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Κάλλιστο Αναστασίου προσφέρει αναψυχή λόγου και επιστήμης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας, δεν δημοσιεύεται. Τα προαπαιτούμενα πεδία δηλώνονται με *

  • Όνομα
  • Email
  • Ιστοσελίδα
  • Σχόλιο
  •  
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής HTML tags and attributes:

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  •  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Νέα