Αγιασμός στην Σχολή για την νέα χρονιά.

Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής τού Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου “Ευάγγελος Μουτάφης” τής Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στον προαύλειο χώρο τού Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου, επί τή ενάρξει της νέας σχολικής χρονιάς.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιωάννη Χαλκιά και τον Αρχιδιάκονο π. Γεράσιμο Πασπάτη. Τούς ύμνους έψαλλαν οι καθηγητές και οι μαθητές τής Σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Κύριλλος, στη σύντομη ομιλία του, συνεχάρη τον πρόεδρο τού Συλλόγου κ. Στέργο Παρασκευά, καθώς και όλους τούς Ιεροψάλτες που πλαισιώνουν τα αναλόγια των Εκκλησιών τού νησιού μας, τούς καθηγητές και τούς μαθητές τής Σχολής, για το θεάρεστο έργο και λειτούργημα πού επιτελούν. Είπε χαρακτηριστικά … “Δεν θα επαναλάβω αυτά τα οποία λέω πάρα πολλές φορές όσον αφορά την προσφορά σας, γιατί γνωρίζετε πλέον όλοι σας ότι αποτελούν σταθερή πεποίθηση και για τα πρόσωπα σας αλλά και για το έργο σας και να ευχηθώ ώστε αυτή η προσπάθεια να καρποφορεί. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο και μάλιστα στις μέρες μας, για τα παιδιά τα οποία έχουμε φορτώσει με τόσα πολλά πράγματα, που πρέπει πια να υπάρχει γερό οικογενειακό υπόβαθρο, κυρίως για τα μικρά παιδιά, ώστε να αποφασίσουν ή μάλλον να τα ελκύσει αυτός ο χώρος που εσείς διακονείτε. Το θέμα τής εκμαθήσεως τής Βυζαντινής Μουσικής, δεν είναι μικρό ζήτημα, αλλά ένα μεγάλο ζήτημα. Χρειάζεται και εσωτερική αγωνία, αλλά χρειάζεται και όραμα, δηλαδή, χρειάζεται να γίνεται μια προσωπική υπέρβασις όλων σας, που διδάσκετε κυρίως, ώστε όχι απλώς να δίνετε, αλλά να δίνεστε!!! Εγώ χαίρομαι γι΄ αυτή σας την προσπάθεια. Ξέρετε ότι πάντοτε ότι μου ζητήσατε ήμουν κοντά σας και θα συνεχίσω να είμαι. Και πάλι να ευχηθώ και να συγχαρώ για την προσπάθεια που κάνετε, εύχομαι να καρποφορήσει γιατί αξίζει τον κόπο. Να σας διαβεβαιώσω, ότι θα είμαι στη διάθεσή σας και προχωράμε όλοι μαζί, εμείς σαν τοπική Εκκλησία κι εσείς σαν ψάλτες για ένα κοινό σκοπό, την διακονία τής Εκκλησίας, την σωστή λειτουργία τής λατρείας μας και την διακονία ουσιαστικά τού λαού τού Θεού και να μην απογοητεύεστε ποτέ από τις δυσκολίες γιατί πάντοτε θα υπάρχουν. Να είστε όλοι καλά και καλή επιτυχία σ΄ αυτό που κάνετε. Όλοι μαζί μπορούμε. Ο Θεός μαζί σας !!! ”

Μετά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Κύριλλο, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος των Ιεροψαλτών, κ. Στέργος Παρασκευάς, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για το προσωπικό ενδιαφέρον που δείχνει για τη Σχολή και γενικότερα για τους Ιεροψάλτες του νησιού μας, επίσης ευχαρίστησε τους καθηγητές της Σχολής για την προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά να διαδώσουν και να διασώσουν την πατροπαράδοτη Βυζαντινή Μουσική, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες, ιδιαίτερα τον χειμώνα που πρέπει να μεταβαίνουν σε πολλά χωριά όπου υπάρχουν παραρτήματα της Σχολής. Επίσης ευχαρίστησε τους μαθητές, παλιούς και νέους, τους γονείς των παιδιών και όλους όσοι έρχονται αρωγοί στο έργο και την λειτουργία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου “Ευάγγελος Μουτάφης” της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου!!!

Καλή και ευλογημένη η νέα χρονιά. 

Ευχαριστούμε πολύ το εφημέριο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού π. Ισίδωρο Παφιάκη για την αρθρογράφηση και τις ωραίες φωτογραφίες.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας, δεν δημοσιεύεται. Τα προαπαιτούμενα πεδία δηλώνονται με *

  • Όνομα
  • Email
  • Ιστοσελίδα
  • Σχόλιο
  •  
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής HTML tags and attributes:

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  •  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Νέα