Αγιασμός στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Αγιασμός στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής για το νέο σχολικό έτος 2014-2015. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Κύριλλος παρουσία Ιερέων, Ιεροψαλτών και μαθητών. Παρά τις σημερινές δυσκολίες, ο αριθμός των σπουδαστών στην Σχολή όλο και αυξάνεται, αφού και εφέτος είχαμε πολλές νέες εγγραφές. Ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσπάθεια τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Ιεροψαλτών Ρόδου και Περιχώρων όσο και των καθηγητών για το έργο και την προσφορά τους στην Σχολή, τονίζοντας στους μαθητές ότι θα πρέπει να αποκτήσουν ζήλο για την εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής αλλά και ήθος, έτσι ώστε να μπορέσουν να υπηρετήσουν την τοπική μας εκκλησία από τη θέση του αναλογίου.

Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο για την συμπαράσταση στο δύσκολο έργο, τους Ιερείς, τους καθηγητές αλλά και τους μαθητές για την συνέπεια και αφοσίωση στην εκμάθηση της πατροπαράδοτης εκκλησιαστικής τέχνης. Τόνισε ότι εκτός από τα ήδη λειτουργούντα τμήματα σε Ρόδο, Κοσκινού, Κρεμαστή, Μαριτσά, Απόλλωνα, Αρχάγγελο και Γεννάδι, εφέτος θα λειτουργήσουν δύο νέα τμήματα στην Παστίδα και στο Παραδείσι, αναφέροντας την ανοδική πορεία της Σχολής με την εγγραφή νέων σπουδαστών. Ακολούθησε μικρή δεξίωση με διάφορα κεράσματα, προσφορά της Σχολής σε όλους τους παρευρισκόμενους με την ευχή να είναι μια καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

agiasmos_stin_scholi_byzantinis_mousikis_26_09_2014 (1) agiasmos_stin_scholi_byzantinis_mousikis_26_09_2014 (2) agiasmos_stin_scholi_byzantinis_mousikis_26_09_2014 (3) agiasmos_stin_scholi_byzantinis_mousikis_26_09_2014 (4) agiasmos_stin_scholi_byzantinis_mousikis_26_09_2014 (5)

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας, δεν δημοσιεύεται. Τα προαπαιτούμενα πεδία δηλώνονται με *

  • Όνομα
  • Email
  • Ιστοσελίδα
  • Σχόλιο
  •  
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής HTML tags and attributes:

    <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  •  

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τελευταία Νέα