(+) Εκδημία Πρωτοψάλτου Εμμανουήλ Μαλαματή

Απεβίωσε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και αγαπητό μέλος του Συλλόγου Εμμανουήλ Μαλαματής. Η εξόδιος ακολουθία εψάλλει την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού όπου διακόνησε επί σειρά ετών. 

  

Ψήφισμα 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου «Ευάγγελος Μουτάφης>>, συνήλθε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 7:00 μ.μ. στο γραφείο του Συλλόγου, μετά την θλιβερή είδηση της εκδημίας του εκλεκτού μέλους μας Άρχοντος Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιαλυσού, Εμμανουήλ Μαλαματή. 

Λαμβάνοντας υπόψιν την μεγάλη προσφορά του εκλιπόντος στο Ιερό αναλόγιο και την εκκλησία μας εν γένει, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

 1. Να παραστούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και Ιεροψάλτες στην εξόδιο ακολουθία εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Στέργο Ελευθέριο Παρασκευά, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ρόδου λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.
 2. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στον εκκλησιαστικό τηλεοπτικό σταθμό Θάρρι αντί στεφάνου.
 3. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια όλων των συναδέλφων Ιεροψαλτών προς την οικογένεια του.
 4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

Επικήδειος λόγος 

Ο εκλιπών υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχου και ανθρώπου συνετού και σώφρονος. Άφησε το δικό του στίγμα στην τοπική μας κοινωνία, υπήρξε ακέραιος χαρακτήρας και χάριζε αγάπη προς όλους αφειδώλευτα. Από μικρός αγάπησε το ψαλτήρι, σπούδασε επισταμένως την ιερά τέχνη της ψαλτικής και κάτω από δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, στάθηκε ασάλευτος βράχος στην οικογένεια του αλλά και την τοπική κοινωνία των Τριαντών. Αγάπησε και αγαπήθηκε από όλους. Όλοι εμείς οι συνάδελφοι Ιεροψάλτες σταθήκαμε τυχεροί που γνωρίσαμε έναν τέτοιο άνθρωπο με πλούσια εσωτερικά χαρίσματα και τον είχαμε στο πλάι μας σε κάθε κάλεσμα του Συλλόγου. 

Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ρόδου τίμησε τον κύριο Μανώλη Μαλαματή σε ειδική εκδήλωση, αναγνωρίζοντας την αέναη δράση και προσφορά του στην μουσική παράδοση του τόπου μας. Σίγουρα θα λείψει και από αυτήν εδώ την ενορία που τόσα χρόνια με την όμορφη φωνή του υμνούσε και ευχαριστούσε τον Θεό. Σήμερα, ημέρα μνήμης της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος, τον προπέμπουμε για την Άνω Ιερουσαλήμ στην αναστάσιμη περίοδο της Εκκλησίας που διανύουμε και ψάλλουμε το νικητήριο παιάνα Χριστός Ανέστη. 

Χριστός Ανέστη μακαριστέ αδελφέ Εμμανουήλ. Κοντά στον Χριστό που ήδη βρίσκεσαι, είμαστε σίγουροι ότι θα εξακολουθείς να τον υμνείς και να τον δοξολογείς. 

Ας είναι αιωνία και απαλαίωτος η μνήμη σου. 

Αφήστε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας, δεν δημοσιεύεται. Τα προαπαιτούμενα πεδία δηλώνονται με *

 • Όνομα
 • Email
 • Ιστοσελίδα
 • Σχόλιο
 •  
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξής HTML tags and attributes:

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 •  

Τελευταία Νέα